Kakor

En del av sidorna på Desitins webbplats använder så kallade ”kakor”. Kakor är små filer som lagras i användarens dator när han eller hon besöker en webbplats. Kakfilerna kan innehålla olika typer av data, och bidrar till att tillhandahålla andra funktioner (och gör därigenom webbplatsen som helhet mer användarvänlig, effektiv och säker). Om kakfiler används innehåller de inga personuppgifter, såvida du inte har givit ditt uttryckliga medgivande till detta.

 

Vi använder kakor under registreringsprocessen för att underlätta upprepad åtkomst till lösenordsskyddade nätmiljöer, eftersom de innehåller data som gör att du slipper skriva in ditt användarnamn och lösenord, när detta krävs, igen. Dessutom använder vi kakor i anknytning till beställningsformulär, så att du ska slippa lägga in dina uppgifter flera gånger varje gång du besöker vår webbplats. I båda fallen handlar det om så kallade ”sessionskakor” som raderas automatiskt när du stänger webbläsaren.

 

Desitin använder också så kallade analyskakor i samband med webbanalys (se avsnittet Webbanalys).

 

Nedan följer en sammanfattning av de kakor vi använder, med syften, typer av kakfiler och lagringstider:

 

Kakfilens syfte

 

Typ av kakfil

Programmets namn

Kakans namn

Lagringstid

Funktionell kaka

Permanent kaka

Reference to Cookie

 

cb-enabled

1 år

Funktionell kaka

Sessionskaka

Selected font size

 

 

7 dagar

Analys

Sessionskaka

Matomo (tidigare Piwik)

 

_pk_ses.1.4758

Webbläsarsessionen

Analys

Permanent kaka

Matomo (tidigare Piwik) ID

(allokering: besök av samma användare vid olika tidpunkter)

 

_pk_id.1.4758

1 år

 

Du kan naturligtvis ställa in din webbläsare så att den inte tar emot och sparar våra kakfiler på din hårddisk. Observera dock att vissa funktioner på vår webbplats inte längre blir tillgängliga eller lätta att använda om du avaktiverar användningen av kakor.

 

Kakor från andra leverantörer som har placerats ut vid besök på tredje parters webbplatser påverkas inte av denna inställning.